top of page
  • Forfatters billedeKirstine Hedegaard

Det sker i Canazei i løbet af sommeren

Hele sommeren igennem er der mulighed for landevejscykling, mountainbiking, klatring, vandring, paragliding og meget andet i og omkring Canazei. Der er dog også mange andre, spændende ting at opleve i den lille hyggelige bjerglandsby i sommermånederne. Læs med her og find ud af, hvornår du bør tage på ferie i Dolomitterne.


Dolomyths Run - Skyrace

For den ekstreme løber er der udfordringer at finde i Canazei og de omkringliggende bjerge hvert år i midten af juli. Her arrangerer Dolomyths Run ekstremløb i forskellige kategorier - blandt andet halvmaraton over Sella massivet. Uanset om du er en vildt sej løber eller blot vil opleve andre seje løbere, er der gang i den, når startskuddet går til Dolomiti Skyrace.


La Bira te Fascia - Ølfestival

Omkring den 20. juli afholdes hvert år en 3 dage lang ølfestival i Campitello de Fassa, som er nabobyen til Canazei. Her opstilles et stort telt, hvor lokale og udenbys ølbryggere serverer et mangfoldigt udvalg af forskellige øl akkompagneret af tyrolerinspireret musik. Til øllene kan der købes lækker, lokal mad, og så er det ellers bare om at nyde stemningen og de mange forskellige typer øl i det hyggelige telt.


Gran Festa da d'Ista - Teltfest

Som afslutning på sommersæsonen løber den store teltfest hvert år af stablen i Canazei i begyndelsen af september. Her bliver hele parkeringspladsen overfor liften forvandlet til ét stort festtelt, hvori der bliver opstillet en stor scene, massevis af øl-, vin- og madboder, et dansegulv samt hundredvis af borde og bænke til de festglade deltagere. Rundt omkring i Canazeis små gader opstilles boder, hvorfra der kan købes lokal mad og drikke serveret af de lokale restauratører, der alle er klædt ud i de traditionelle lederhosen og dirndls. Som afslutning på den 4 dage lange fest, er alle gaderne om søndagen spærret af for at gøre plads til et enormt optog udgjort af alle de omkringliggende små samfund, hver især klædt i deres traditionelle tøj og ofte akkompagneret af musik, dyr eller en form for underholdning - eksempelvis mænd, der laver høje lyde med piske, der bliver svunget rundt i gaderne.


Denne sidstnævnte begivenhed fylder rigtig meget i Canazei og er rigtig stor at opleve. Så overvej at kig forbi Canazei, hvis du er i eller omkring Dolomitterne i begyndelsen af september - du vil ikke fortryde det.


コメント


IMG_20220307_084704.jpg

Send forespørgsel

Tak fordi du kontaktede os! Vi svarer normalt inden for 24 timer.

bottom of page